Om oss


Vi vill vara delaktiga i en hållbar framtid och investerar i de nya omvälvande teknologierna som snabbare tar oss dit.

Vi vågar ta täten för det vi tror på

Vargas Holding vill investera i smarta idéer som bidrar till en hållbar framtid. Med vår långa erfarenhet av industriella strategier, stora affärer, telekom och transaktionsintensiva branscher, vet vi att snabbaste vägen dit går via helt nya synsätt, tekniker och strukturer. Inte sällan handlar det om digitaliseringens möjligheter till smart resursutnyttjande. Nu vill vi ta täten och satsa på sådant som vår värld kommer att behöva framöver.

Vargas_Flag_White

Innovationer som förändrar spelplanen

Därför investerar vi i bolag som bygger på nya, omvälvande teknologier eller affärsmodeller. Sådana som sätter nya spelregler på marknaden. Vi följer makrotrenderna och har kikarsiktet inställt på idéerna som har en tydlig tillväxtpotential och samtidigt minskar våra fotavtryck. Vi går gärna in som huvudägare och självklart ser vi det som långsiktiga åtaganden.

Ett av få bolag som börjar från scratch

Vi går in tidigt och stimulerar det som vi ser är en del av framtiden. Att vi är med redan från start och bygger upp bolagen från grunden betyder stort engagemang och stöd från vår sida. Vi ser oss gärna som huvudägare. Samtidigt arbetar vi i partnerskap och ger stort förtroende och stor frihet åt entreprenörerna.

Lång erfarenhet av bolagsutveckling

Vargas Holding startades 2014. Företaget leds av VD Carl-Erik Lagercrantz som har mer än 20 års erfarenhet från Internet- och telekombranschen med ledande positioner från till exempel Utfors och Telenor och British Telecom, Nordics, men även som framgångsrik entreprenör.

INCELL ÄNDRAR SPELPLANEN FÖR BATTERIBACKUP

Med sina litiumbatterier från Samsung revolutionerar Incell International tekniken för energi-backup. Genom att byta från blybatterier till litium i radiobasstationerna, får mobiloperatörerna inte bara pålitligare energiförsörjning, utan också enklare att kontrollera och i längden betydligt billigare.

Portfölj

LÄS OM VAD SOM HÄNDER HOS VÅRA PORTFÖLJBOLAG

Här finner du länkar för att komma till artiklar och nyheter hos respektive företag.

Press