Portfölj


Vi går in tidigt och stimulerar det som vi ser är en del av framtiden.

Våra investeringar

Vargas Holding investerar i bolag som bygger på nya, omvälvande teknologier eller affärsmodeller. Sådana som sätter nya spelregler på marknaden.

Incell International:
Smarta litiumbatterier gör backupenergi pålitlig

Kraven på mobilnätverken ökar. De måste bli smartare och mera tillförlitliga. Med Incells intelligenta litiumbatterier får operatörerna en betydligt mera pålitlig backup-energi i radiobasstationerna än med traditionell blybatteri-teknik. Kunderna kan även prenumerera på batteritjänsten.

Northvolt:
Bygger norra Europas största batterifabrik

Hittills har priset på batterier varit högt. Northfolk ser nu unika möjligheter att ändra på det, med spetsteknologi och storskalig produktion just här i Norden. Den nordiska halvön är mineralrik och erbjuder ren el till låg kostnad. Målet är marknadens mest högkvalitativa batterier till konkurrenskraftigt pris.

northvolt

www.northvolt.com

INCELL ÄNDRAR SPELPLANEN FÖR BATTERIBACKUP

Med sina litiumbatterier från Samsung revolutionerar Incell International tekniken för energi-backup. Genom att byta från blybatterier till litium i radiobasstationerna, får mobiloperatörerna inte bara pålitligare energiförsörjning. Den blir också enklare att kontrollera och i längden betydligt billigare.

Portfölj

NORTHVOLT MÖJLIGGÖR EN FOSSILFRI FRAMTID

Nyckeln till ett klimatneutralt samhälle är att lagra energi. Omställningen till förnybara energikällor som sol och vind pågår för fullt, och bara bilindustrin kommer att behöva mängder av batterier för att ersätta bensin och diesel. Därför storsatsar Northvolt nu på att tillverka högkvalitativa litiumjonbatterier.

Portfölj